Gastenboek JAnus®

Dit gastenboek is bedoeld voor iedereen die iets wil vertellen over de JAnus® houtkachel. U kunt hier uw ervaringen, tips en/of opmerkingen achterlaten. Nieuw is dat u nu ook een foto van de kachel in uw situatie/opstelling kunt toevoegen(*).

Indien u een JAcobus houtkachel heeft verwijs ik u naar het gastenboek op JAcobus.nl

 

(*) De foto wordt later door de beheerder geüpload, dus de bijgevoegde foto is niet direct zichtbaar.

 

Volg ons nu ook op Twitter en Facebook.

Naam: karst oenema
Datum: 19:08 14-08-2019
Plaats: Haskerhorne
Betreft kachel: JAnus® 9
Kachel begint na een half jaar al te roesten oa bij de lassen is vocht overheen gekomen mijnheer. Ahum kachel staat in een droge woonkamer
reactie:
Waar roest is, is vocht. Bij normale omstandigheden komt dit niet voor.
Wordt er wel aan onderhoud gedaan? Kachel staat sinds 2013.
Is bijspuiten geen optie? Dan is het opgelost.
Naam: Pierre
Datum: 10:04 13-04-2018
Betreft kachel: JAnus® 9
Kachel brandt aan de scharnierzijde beter dan aan de te openen zijde, is dit een teken dat het koord wellicht niet goed meer sluit
Naam: Jan
Datum: 19:12 05-12-2017
Betreft kachel: JAnus® 6
Korte vraag: primaire luchttoevoer: is open nu schuif naar links of naar rechts?
Naam: Enzo Mulder
Datum: 10:11 01-11-2017
Plaats: Assen
Betreft kachel: JAnus® 6
1 week geleden de jacobus 6 thuis gekregen. Super mooi kacheltje zorgt voor veel gezelligheid en warmte. Helaas waren we verkeerd geadviseerd door de dealer waardoor de rook afvoer anders is gemonteerd dan afgesproken en we geen kast ruimte meer over hebben. De dealer gaf achteraf aan dat hij dit niet kon weten niet echt professioneel. Janco kijk uit wie je je kachels laat verkopen.
Dealer: Cappie houtkachels
reactie:
Jammer dat jullie niet geheel tevreden zijn. Het rookkanaal is nu volgens eerst besproken plan geplaatst. Het 2e plan voorzag in een versleping maar door een grote draagbalk in het plafond niet uitvoerbaar. In beide situaties loopt de pijp in het midden, alleen de positie van loodslab is nu lager dan voor mogelijk werd gehouden. Goed om te horen dat de kachel wel aan de verwachting voldoet.

Met vriendelijke groet, Cappie
Naam: Vincent Bosman
Datum: 11:10 22-10-2017
Plaats: Hoedekenskerke
Betreft kachel: JAnus® 6

        
De pelletkachel is vorige week geplaatst in mijn Zeeuwse schuur. Na een half uurtje al lekker warm in mijn werkplaats.
Naam: Pascal
Datum: 20:01 06-01-2017
Plaats: Naaldwijk
Betreft kachel: JAnus® 9
We zijn al jaren super blij met 'onze' Janus! Zodra de temperatuur daalt staat hij aan om ons huis heerlijk te verwarmen! En zeker vanavond!!! Want het is goed koud buiten! Maar hier binnen is het heerlijk aangenaam! Top Janus!!!
Naam: Anne-Lize
Datum: 21:12 05-12-2016
Plaats: Amsterdam
Betreft kachel: JAnusĀ® 9
Sinterklaas heeft ons verwend met een mooi bbq rooster voor de janus. We hebben dit vanavond uitgeprobeerd, werkt fantastisch, hout tot kooltjes en daarna braden. Alleen verbrandde alles toch nog redelijk snel aan de onderkant. Iemand tips & tricks?
Naam: Heinz Pol
Datum: 20:10 14-10-2016
Plaats: Twello
Betreft kachel: JAnus® 6
Hallo,
Sinds een week hebben wij een Janus 6 in onze nieuwbouwwoning staan. Mooie kachel maar ik twijfel aan de goede werking. We stoken gedroogd eikenhout en ik kan de kachel alleen aanhouden met de turbo knep geheel uitgetrokken of met geopende deur. Wanneet ik de deur sluit en de turbo knop naar binnen druk, doven de vlammen al heel snel. Wat doe ik verkeerd??
Mvg
Heinz Pol
reactie:
Zoals u kunt lezen op deze website wordt JAnus niet meer gemaakt. JAnus is vervangen door de sterk verbeterde JAcobus. Uw kachel is geen "janus" die door ons is gemaakt. U zou contact op moeten nemen met diegene die de kachel heeft geleverd. Ik hoop voor u dat uw klacht serieus wordt genomen.
Naam: Ralf
Datum: 06:10 12-10-2016
Plaats: Maastricht
Betreft kachel: JAnusĀ® 12
Goedemorgen,
Mijn Janus heeft sinds een tijd last van roestplekjes.
Dit op de buitenkant van de kachel, 2 plekjes ter grootte van een 5 cent muntstuk.
Lijkt me niet normaal voor zo'n dure kachel..
We hebben geen vochtig huis en ook de afvoer is een dubbelwandige buis..
Naam: willem
Datum: 15:06 16-06-2016
Plaats: ameide
Betreft kachel: JAnus® 9

        
Al enkele jaren met tevredenheid de Janus 9 aan het stoken. Ik vroeg me af om geur en uitstoot te reduceren of het gebruik van de ABCAT houtrookfilter aan te raden is. Graag hoor ik jullie mening hierover.
Alvast dank!
reactie:
Bij een JAnus is het de moeite waard. Indien er voldoende natuurlijke trek is en u de kachel heet genoeg stookt zal het de reductie van CO en fijnstof zeker reduceren. Of u ruilt u JAnus in voor de ultraschone JAcobus. Dan weet u zeker dat u aan de hoogste normen voldoet en dus het milieu spaart.